HÍREK

Hírek,érdekességek a turizmus világából

2024.01.30

Márciustól újra repül Budapestről Kisinyovba a Wizz Air

Március 31-től hetente két alkalommal repül a Wizz Air,Moldova fővárosába Chisinau-ba. A Bîc folyó partján található Kisinyov (Chișinău) – vagy magyar nevén Kisjenő – a régió egyik kiemelt központja, állítólag a kontinens egyik legzöldebb városa.

Olvass tovább

2024.01.30

Elhalasztották a Sun Princess üdülőhajó első útját

Két héttel a Sun Princess tervezett premierútja előtt a hajózási társaság vészleállást hajtott végre. Mivel az új giga üdülőhajó nem készült el időben, ezért lemondta tervezett  nyitóútját. Az első utat február 8-ra tervezték barcelonai indulással.

Olvass tovább

2024.01.30

Ismerd meg a világ legnagyobb városát

Sanghaj, Peking és Hong Kong árnyékában szinte megbújik a kínai metropolisz, Chongqing (Csungking), a világ legnagyobb városa .

Egészen pontosan a világ legnagyobb területű városa...

Olvass tovább

2024.01.30

Az Air France nyártól az arizoniai Phoenix-be is repül

Az Air France légitársaság folytatja észak-amerikai kapcsolatainak bővítését. A nyári menetrend újdonsága az arizonai Phoenix. A franciák május 23-tól hetente háromszor repülnek az amerikai célállomásra Párizs-CDG-ről. 

Phoenix az Air France 17. célállomása az Egyesült Államokban és 24. Észak-Amerikában.


2024.01.26

Veszélyben a Zakynthosi turistalátványosság

Európa egyik legszebb strandja: Navagio Beach a görög Zakynthos szigetén található. A  szigeten található hajóroncs a Panagiotis csaknem 45 éve rozsdásodik ott. A sziget leghíresebb látványosságaként tartják számon. Most a görög újságok szerint a látványosság veszélyben van.

Több vihar következtében a roncs kettészakadt. Ahogy a videók is mutatják, a partszakasz jelentősen beszűkült, a víz egészen a roncsig zúdul, és a hajó nagy részét a  homok maga alá temette.

A sziget a görög kormánytól kér támogatást.

Olvass tovább

2024.01.26

Látványos Vizi-világ nyílik Göteborgban.

Évente mintegy hárommillió vendégével a göteborgi Liseberg Svédország leglátogatottabb úti célja és Európa egyik vezető vidámparkja.

2024 január végén a vidámpark újdonsággal bővül: megnyílik az „Oceana” vízi világa.

A 14 000 négyzetméteres összterületen kicsik és nagyok mindent élvezhetnek: a csendes homokos strandoktól a hullámmedencén át ,a hullámvasútig és négy hatalmas vízi csúszdáig. Az üzemeltetők évente akár 500 000 vendégre számítanak a vízi világban.

Olvass tovább

2024.01.26

Rotterdam a szörfözés mekkája lesz.

 Az Urban Windsurfing ötlete Rotterdam városközpontjában körülbelül tíz éve született meg. A lakosság tiltakozása és a koronajárvány késleltette a projektet,de nemrég kaptuk a hírt,hogy a  nyáron megnyílik a RiF010, a régóta várt szörfparadicsom, közvetlenül a jól ismert vásárcsarnok mögött. 2024 júliusától a vízisportok szerelmesei birtokukba vehetik az új komplexumot.. Egy speciális installáció másfél méter magas hullámokat hoz létre, amelyeken a sport szerelmesei szörfözhetnek, raftingolhatnak és kajakozhatnak. A kezdők egy kisebb hullámon tehetik meg első kísérleteiket a szörfözéssel.

A RiF010 medencéjében lévő vizet kristálytiszta vízzé tisztítják, így búvároktatást is lehet  majd ott tartani.

Olvass tovább


2024.01.26

Az ausztráliai Port Douglas városa újra elérhető autópályán

Nem sokkal  a karácsony előtti áradások után Ausztrália északkeleti részén haladnak az újjáépítések – a Cook kapitány autópálya ismét járható.

Öt héttel az ausztráliai Cairns városát és a környező régiókat sújtó pusztító áradások után jó hír az utazók és a lakosok számára: a hétvégén újra megnyitották a forgalom előtt a Cairns és Port Douglas közötti Captain Cook autópályát.

A Captain Cook Highway – más néven a Great Barrier Reef Drive – nem csak a régió lakói számára fontos. A Cairns és Port Douglas közötti út szinte kötelező az Ausztráliába utazók számára.


Olvass tovább