Utazgatom
   Világutazók 
 utazási blogja

Tel +436764348642

világutazók

Látványos búvárrezervátumok és nemzeti parkok

Bahamák-Karibi térség

Ajánlott utazási idő :decembertól-májusig.

Az Atlanti-óceánban található szigetcsoport földrajzilag Közép-Amerika része. A szigetország több mint 700 szigetből áll, amelyek közül csak 30 lakott. Ezen kívül van még 2400 korallzátony, az úgynevezett cays. A 14 000 négyzetkilométeres Bahamák az Egyesült Államok délkeleti partjainál és Kuba északkeleti partjainál húzódnak. A spanyol hódítók a szigetcsoportot Baja Marnak nevezték el, ami azt jelenti, hogy "sík tenger".

Bahamák – Kilátás a tengerpartra


Az egykori koronagyarmaton a brit királynő az államfő. A legsűrűbben lakott szigetek a New Providence, a Grand Bahama-szigetek, az Out és a Family Islands. A terület legnagyobb szigetét

Androsnak hívják. A Cat Island-en   a Mount Alvernia a legmagasabb pont 63 méterrel.. A legfontosabb városok Freeport és a főváros, Nassau 200 000 lakossal. A hivatalos nyelv, az angol mellett a Bahamák lakosai a haiti kreol nyelvet is beszélik.
Az afrikai származásúak alkotják a lakosság legnagyobb hányadát. A legrégebbi települések nyomai a 4. századig nyúlnak vissza, Kolumbusz Kristóf 1492-ben fedezte fel a szigeteket, majd 1717-ben a brit korona tulajdonába kerültek. A Bahamák 1973 óta függetlenek és szuverének. A lakosság a turizmus mellett halászatból, hajóépítésből és fakereskedelemből él. A mezőgazdaság csak csekély szerepet játszik, mivel nincs elegendő öntözési lehetőség.

A fő repülőtér Nassauban található. A forgalom a bal oldalon halad a Bahamákon. Az utazási csúcsszezon a hurrikánszezonon kívül esik, december és május között. Nyáron az átlaghőmérséklet 28 fok. A meleg Golf-áramlat miatt a téli hőmérséklet ritkán csökken 20 fok alá. Ezt követően a víz hőmérséklete 24 és 29 fok között változik. A Bahamákra évente utazó több millió vendég között sok utas van az Egyesült Államokból.

A legtöbb nyaraló lefoglalt egy körutazást Miamiból. Mióta a szigetcsoport több James Bond-film színhelye volt, a desztináció még nagyobb figyelmet kapott. A kaszinók csillogása mellett a Bahamák elsősorban minőségi szállást és üdülőhelyet kínálnak. A vízi sportok szerelmesei a látványos merülőhelyeket részesítik előnyben, hogy természetes környezetükben felfedezzék a delfineket, cápákat vagy a manta rájákat.

Az elsüllyedt spanyol galleonok vagy a víz alatti mészkőbarlangok népszerű úti céljai a búvároknak. Az ökoturizmus központja Grand Bahama. A tömegtől távol, a külső szigeteken nyaralhat. A Bahamák 260 000 hektárját 22 nemzeti park védi. A védett területek közé tartoznak az egyedülálló mangroveerdők és az Andros-korallzátony.

A Bahamák 30 lakott szigete közül néhány csak postahajóval érhető el. A távolságtól függően az átkelés akár két napig is eltarthat. Tehát a postahajók mindent visznek. Az olyan látványosságok mellett, mint a kikötő, múzeumok és erődök, a főváros, Nassau kalózmúzeumot is kínál a legkisebbek számára. A Charlotte-erőd a legnagyobb és legimpozánsabb erőd árokkal, felvonóhíddal és várral.

Bahamák – kilátás a sertésekről a BahamákonA tipikus bahamai szuvenírek közé tartoznak a szalmapiacokon, például a Cable Beachen árusított táskák, kosarak és szalmababák. A Paradise Island lenyűgözi az Atlantis Aquariumot, a Clifton Heritage Nemzeti Parkot és a Versailles Gardens-t. Long Islandtől északra található a Columbus-emlékmű. Egy kirándulás az Exuma motorcsónakkal és egynapos kirándulások Nassauból Rose Islandre és Blue Lagoon Islandre a Bahamák csúcspontjai közé tartoznak.